Calorieen berekenen

Bij het lijnen is het belangrijk om calorieen te berekenen. Hierdoor weet je precies wat je eet en hoeveel je binnen krijgt.

Waar je ze kunt vinden

Meestal als je op de zijkant van een pak, blik of andere verpakking kijkt dan kun je het aantal calorieen vinden. Het is goed om hier een beetje rekening mee te houden. Vrouwen mogen ongeveer 2000 calorieen per dag gebruiken en mannen 2500 als je op gewicht wilt blijven. Maar als je wilt afvallen dan zul je minder calorieen moeten gebruiken en dan is het goed om het aantal calorieen te berekenen.

Tellen

De meest simpele manier is de calorieen de je gebruikt gewoon bij elkaar op te tellen. Op een pak sap staat bijvoorbeeld 30 calorieen per 100 ml. Als jouw glas een inhoud heeft van 200 ml. dan heb je dus 60 calorieen gebruikt. Als je dit bij elkaar optelt voor alles wat je eet en drinkt dan weet je aan het einde van de dag precies hoeveel je hebt verbruikt.
Als je af wilt vallen stel je jezelf een lager doel qua calorieen dan als je op gewicht wilt blijven. Succes met calorieen berekenen!