Calorieën berekenen

Bij het lijnen is het belangrijk om calorieën te berekenen. Hierdoor weet je precies wat je eet en hoeveel je binnen krijgt.

Waar je ze kunt vinden

Meestal als je op de zijkant van een pak, blik of andere verpakking kijkt dan kun je het aantal calorieën vinden. Het is goed om hier een beetje rekening mee te houden. Vrouwen mogen ongeveer 2000 calorieën per dag gebruiken en mannen 2500 als je op gewicht wilt blijven. Maar als je wilt afvallen dan zul je minder calorieën moeten gebruiken en dan is het goed om het aantal calorieën te berekenen.

calorieën berekenen

Tellen

De meest simpele manier is de calorieën de je gebruikt gewoon bij elkaar op te tellen. Op een pak sap staat bijvoorbeeld 30 calorieën per 100 ml. Als jouw glas een inhoud heeft van 200 ml. dan heb je dus 60 calorieën gebruikt. Als je dit bij elkaar optelt voor alles wat je eet en drinkt dan weet je aan het einde van de dag precies hoeveel je hebt verbruikt.

Als je af wilt vallen stel je jezelf een lager doel qua calorieën dan als je op gewicht wilt blijven. Succes met calorieën berekenen! Toch zijn er ook experts die vertellen dat calorieën er niet toe doen. Deze experts zijn kwakzalvers en willen je gewoon hun eigen systeem verkopen dat uiteindelijk alleen maar kan werken als ook daar minder calorieën ingenomen worden. Trap hier dus niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *