Calorieen fietsen

Iedereen in Nederland bezit één of meerdere fietsen

Fietsen is niet alleen een manier om van A naar B te komen, het is ook een prima manier om calorieën te verbranden. Laat de auto wat vaker staan en verbrandt meer calorieen door te fietsen.

Fietsen als sport:

Voor mensen die graag willen afvallen maar niet naar de sportschool willen is fietsen perfect. Fietsen is een cardio sport en behalve het verbranden van calorieen zal ook je conditie flink verbeteren. Tijdens het sporten verbrandt je calorieen daardoor is fietsen extra geschikt omdat het niet blessuregevoelig is. Pak wanneer het weer het toelaat de fiets en je komt niet alleen op je bestemming aan maar verbrandt ook nog eens calorieen met fietsen.

Hoeveel calorieen verbrand je met fietsen?

Hoeveel je tijdens het fietsen verbrand is afhankelijk van de hoeveelheid inspanning en de duur van de inspanning. Daarnaast is het aantal verbrandde calorieen afhankelijk van je leeftijd, lengte en gewicht. Hoe langer en sneller je fietst, hoe meer je verbrandt in calorieen met fietsen. Of je nu fanatiek wilt sporten of alleen van A naar B wilt, verbrand wat eens wat meer calorieen met fietsen, dat is ook nog eens beter voor het mileu.