Calorieën fietsen

Iedereen in Nederland bezit één of meerdere fietsen

Fietsen is niet alleen een manier om van A naar B te komen, het is ook een prima manier om calorieën te verbranden. Laat de auto wat vaker staan en verbrandt meer calorieën door te fietsen.

calorieen fietsenFietsen als sport:

Voor mensen die graag willen afvallen maar niet naar de sportschool willen is fietsen perfect. Fietsen is een cardio sport en behalve het verbranden van calorieën zal ook je conditie flink verbeteren.

Tijdens het sporten verbrandt je calorieën daardoor is fietsen extra geschikt omdat het niet blessuregevoelig is. Pak wanneer het weer het toelaat de fiets en je komt niet alleen op je bestemming aan maar verbrandt ook nog eens calorieën met fietsen.

Ook als je gebruik maakt van een speed pedelec ga je nog steeds calorieën verbranden, maar natuurlijk heel wat minder. Op deze pagina lees je heel wat info, maar weet dus: als je voor een elektrische variant gaat ga je een deel van het vermogen dat je gebruikt om te fietsen uit een batterij halen, wat natuurlijk minder vermogen is dat je eigen lichaam (door het verbranden van fietscalorieën!) moet gaan voorzien.

Hoeveel calorieen verbrand je met fietsen?

Hoeveel je tijdens het fietsen verbrand is afhankelijk van de hoeveelheid inspanning en de duur van de inspanning. Daarnaast is het aantal verbrandde calorieën afhankelijk van je leeftijd, lengte en gewicht. Hoe langer en sneller je fietst, hoe meer je verbrandt in calorieën met fietsen. Of je nu fanatiek wilt sporten of alleen van A naar B wilt, verbrand wat eens wat meer calorieën met fietsen, dat is ook nog eens beter voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *